Domeniul IT&C, motorul principal al exporturilor europene de servicii.

Domeniul IT&C, motorul principal al exporturilor europene de servicii.
29 Iun 2016

Domeniul IT&C, motorul principal al exporturilor europene de servicii.

Sectorul tehnologiei informatiei si comunicatiilor (IT&C) este unul dintre cele mai importante motoare ale exportului de servicii al Uniunii Europene, releva datele prezentate recent de Eurostat. Piata din Statele Unite ale Americii este principala destinatie extracomunitara a exporturilor Romaniei de servicii, mai arata biroul european de statistica. 


image 2016 06 15 21082034 0 1exportIn comertul sau international cu servicii, Uniunea Europeana s-a bazat in anul 2015 mai ales pe sectorul telecomunicatii, computere si informatie. Blocul comunitar a avndut in state terte servicii de 99,3 miliarde de euro si a cumparat de 40,4 miliarde euro, rezultand un plus pe balanta comerciala de 58,8 miliarde de euro adus de sectorul IT&C. 

 

Al doilea important sector "pe plus" al UE a fost cel al serviciilor financiare: exporturi de 83,7 miliarde euro, importuri de 41,4 miliarde euro - rezulta un excedent de 42,3 miliarde euro in favoarea UE, pe acest sector.  La polul opus a fost sectorul proprietatii intelectuale: 61,1 miliarde de euro export, 104,2 miliarde euro import - rezulta un deficit de 43 miliarde euro pe balanta comerciala, in defavoarea UE. 

Per total, Uniunea Europeana a avut in anul 2015 un excendent de 150,7 miliarde de euro in comertul international cu servicii (811 miliarde de euro la export si 660 miliarde de euro pe import).  Principalul partener comercial al UE pe piata serviciilor, in anul 2015, a fost SUA: 212 miliarde de euro pe export, 202 miliarde de euro pe import, rezultand un excedent favorabil UE de 9,2 miliarde de euro.  Tot SUA a fost partenerul comercial principal si pentru Romania pe piata serviciilor, in anul 2015, mai arata datele Eurostat.  Tara noastra a avut exporturi de 1,04 miliarde de euro catre SUA si importuri de 625 de milioane de euro, rezultand un plus de circa 379 milioane de euro in favoarea Romaniei, in comertul cu americanii pe piata serviciilor. 

In total, in comertul cu state din afara Uniunii Europene, Romania a inregistrat, in anul 2015, pe piata serviciilor, exporturi de 3,3 miliarde de euro si importuri de 2,1 miliarde de euro, rezultand un excedent de 1,2 miliarde de euro in favoarea tarii noastre. 

Sursa: stratupcafe.ro


Stapaneste procesele clasice ale managementului de proiect in IT, obtine tot ce ai nevoie pentru a incepe gestionarea unor proiecte de succes.

Participa la cursul "Management de proiect in IT" si vei dobandi cunostintele si abilitatile necesare pentru a conduce cu succes a proiectele din domeniu.

    More Tags

  • It

Contact

  • Strada Clucerului, Nr. 55, Sector 1, Bucuresti
  • (+4021) 222.00.29
  • 09:00 - 17:30
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter si nu rata oportunitatile pe care le-am pregatit pentru dezvoltarea carierei tale.

Numele trebuie sa contina doar litere.
Prenume invalid
Adresa de email este invalida.

Invalid Input
Numele trebuie sa contina doar litere E-mail invalid